Egy élhető Komárom-Esztergom megyéért

dr. Konczer Erik blogja

dr. Konczer Erik blogja

Budapest – olimpia - Kaszparov

2017. január 30. - Erik a viking

„Az Orbán-rezsimet mindig is egy dolog érdekelte, és ez érdekli ma is: a pénz. Közelebbről: az, hogyan lehet a bevételeket közvetlenül Orbán szövetségeseinek bankszámláira irányítani… Tökéletes lehetőség kínálkozott arra, hogy az államkasszából és az állami tulajdonú bankokból több tízmilliárd dollárt lehessen magánkezekbe átjuttatni. Az infrastruktúrától a létesítményekig, a hotelektől a vendéglátásig mindent a kormány által gondosan kiválogatott cégek üzemeltettek, így nem meglepő, hogy Orbán legközelebbi cimborái közül sokan már a legelején felbukkantak Budapesten, hogy részt vegyenek az aranylázban. A költségek az eredetileg ígért 12 milliárd dollárról (pedig már ez is rekordnak számított) a becslések szerint 50 milliárd dollárra szöktek, így Budapest még a fényűző pekingi nyári játékoknál is drágább lett. Az Economist szerint Orbán régi gázszerelő cimborája, Mészáros Lőrinc egyedül 7,4 milliárd dollárt keresett a szerződéseken…

A játékok megrendezése Budapesten még akkor is kétes vállalkozás lett volna, ha Orbán, a mondabeli Kubla kánhoz hasonlóan, mesés Xanaduvá változtatja a Budapestet. De Magyarország nem az infrastrukturális fejlesztések, hanem a korrupció virágkorát élte, így a pénz nagy része el sem jutott Budapestre. Az építkezések vállalhatatlan minőségben készültek és a nagyszabású, merész tervek jelentős részét eleve úgy alkották meg, hogy a tervezett létesítmények csak a játékok után készüljenek majd el – vagyis sohanapján.”

Közeleg a tél címmel írt könyvet a Putyin rezsimről Kaszparov. A könyv bemutatja a példát, amit Orbán Viktor követ, így itt a Szocsiról szóló fél oldal „magyarítása” is megállja a helyét. Putyin helyett Orbán, Szocsi helyett Budapest, Putyin régi dzsúdós cimborája, Arkagyij Rotenberg helyett Mészáros Lőrinc. És kész is az a cikk, ami majd megszülethet a 2024-es olimpia után.

Magyarország nem tudja megrendezni az olimpiát úgy, hogy az méltó legyen az országhoz, hogy az ne vigye csődbe az országot – csak úgy, hogy Orbán és haverjai megszedjék magukat.

Olimpia Budapesten? ÍGY NEM!

olimpia.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://konczer.blog.hu/api/trackback/id/tr512169476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása