Egy élhető Komárom-Esztergom megyéért

dr. Konczer Erik blogja

dr. Konczer Erik blogja

A nagy komáromi hallucináció

2019. július 14. - Erik a viking

 

Aki ma Komáromban koreaiakat lát, az hallucinál. Legalábbis ezt lehet leszűrni dr. Molnár Attila Komáromi TV-nek adott interjújából.

Szerinte olyan rémhírek terjengenek, hogy többezer koreai érkezik a városba – „Csacsiság”, mondja erre, hiszen itt szinte csak komáromiak fognak dolgozni. Ez tipikus fideszes csúsztatás: nem jön többezer vendégmunkás, itt komáromiak lesznek – amiről nem beszél: mi a helyzet most, mi a jelenlegi aggodalmak oka, akkor miért is épül munkásszálló.

Nem mondja el, hogy most is vannak itt koreaiak, hogy vajon a gyár építéséig maradnak-e (ami a valószínűbb, hiszen nem az fog itt dolgozni, aki építi a gyárat), nem próbálja meg elmondani, hogy lehet békésen együtt élni a koreaiakkal, hogy itt vannak, és nem okoznak semmi gondot (valahogy ez nem fér össze a kormány politikájával, aminek soha nem mondana ellent, vagy saját magával, aki a kétezres években kínaiak ellen hergelte a várost). De nem beszél arról sem, miért és kiknek épül munkásszálló, és legfőképp arról, hány embernek.

Mivel százezres nagyságrendben mentek el fiatalok az országból, a gazdaságnak szüksége van vendégmunkásokra. De nem mindegy, hogy pár száz új lakosa lesz hirtelen a városnak, vagy többezer. Gondoljon bele mindenki, mit jelent, ha hirtelen húsz százalékkal több ember használja a város infrastruktúráját. Nem láttuk azt a stratégiát, hogy erre készült volna a város az elmúlt 9 évben.

Molnár Attila mindössze annyit mond: itt szinte csak komáromiak fognak dolgozni. Tehát aki azt látja, hogy munkásszálló épül – az hallucinál, aki koreaiakat lát vásárlás közben vagy a városban sétálva – az is hallucinál.

A bejegyzés trackback címe:

https://konczer.blog.hu/api/trackback/id/tr8714946124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása