Egy élhető Komárom-Esztergom megyéért

dr. Konczer Erik blogja

dr. Konczer Erik blogja

Sokak Magyarországa Komáromban: az oktatásról, a jövőről

Wolz Ilonával, a DK komáromi csoportvezetőjével tartott közös sajtótájkoztató szövege

2016. február 28. - Erik a viking

 

 

Február 13-án fogadta el a Demokratikus Koalíció a programját. A DK városi szervezete aláírásgyűjtésbe kezdett, és minél több helyen kívánja megismertetni, mit jelent a város lakóinak a javaslat. Az első visszajelzések szerint Komáromban is sokan akarják leváltani a fideszes Kevesek Magyarországát. Amellett, hogy a komáromi kórház leépítése miatt az egészségügy állandó téma, az oktatásról, az ehhez kapcsolódó félelemérzetről és a fiatalok munkavállalásáról beszéltünk sokat.

A Sokak Magyarországa szabad, korszerű és esélyteremtő oktatást kínál Komáromnak.

Gyerekeink egész életére kihat az oktatás, az oktatásban résztvevő pedagógusok. Ma fáradtak a gyerekek, a pedagógusok, 10-14 éves tanulók a felnőttek munkaidejével azonos időt töltenek az iskolában, azután egy-két óra otthoni tanulás. Rengeteg felesleges dolgot tömnek a fejükbe a tanulásra alkalmatlan könyvekből, az oktatást segítő felszerelés, szemléltetőeszközök nélkül. A KLIK által működtetett iskolákban nincs pénz a fűtésre, krétára, fénymásolópapírra, de félmilliárd forint csocsóra, dartsra trambulinra igen. Fura világ ez, amiben mindez lehetséges. A kormány minősíthetetlen, pökhendi, nem törődöm módon nyilatkozik arról, hogy a pedagógusok Karácsony előtt miért nem kaptak fizetést. Káosz van az oktatásban is, erre sürgősen lépni kell, hiszen a mai fiatalokból lesz a jövő, belőlük lesznek a majdani Magyarország vezetői.

A Sokak Magyarországában egy kisvárosi, komáromi pedagógus hasonló feltételekkel tud tanítani, mint egy pesti, és ez által a mi gyerekeink is hasonló eséllyel vágnak neki az életnek, mint a pestiek.

A Sokak Magyarországa program szabadságot, félelemmentes életet ad a Komáromiaknak.

A kockás ing viselésével, a „Nem leszek suliban” néven indított megmozduláshoz történő csatlakozással kapcsolatban jelentek meg aggályok: Komáromban aggódnak a pedagógusok, szülők, hogy kiállásuknak hátrányos következménye lesz. Nem lehet listázni a szülőket, diákokat aszerint, hogy ki visel kockás inget, vagy ki tiltakozik a kormányzat oktatáspolitikája ellen. Ez a mostani szabályok alapján is így kellene, hogy legyen – de a Fidesz által létrehozott Kevesek Magyarországában a jogszabályok nem jelentenek garanciát semmire.

A Sokak Magyarországában fontos a szabad véleménynyilvánítás, egy szabad országban, egy szabad városban nem listázunk!

A Sokak Magyarországa minőségi munkahelyet, tisztes megélhetést akar adni a Komáromiaknak.

Komárom valós helyzete minőségi, a megélhetést biztosító munkavállalás szempontjából sokat romlott 2010. óta. Jól jelzi ezt a sok kiadó üzlet, a kisvállalkozók egyre nehezebb sorsa. Több mindent megengedhettünk magunknak a múltban. Komáromban is egyre több a szegény. A kilátástalanság miatt városunkat is hagyják el a fiatalok. Ma nem látnak semmilyen jövőképet, nincs lehetőség minőségi munkát találni, nem lehet előrelépni. Kivéve, ha a fideszes kevesekhez tartozol, ha protekcióval rendelkezel.

A Sokak Magyarországában összhangban kezeljük az oktatást, a fejlesztést,  a szociális ellátásokat, és Európa felé fordulva élhető jövőképet biztosítunk. Egy olyan országot, várost szeretnénk, ahol jó élni, ahova jó visszatérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://konczer.blog.hu/api/trackback/id/tr848425608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabriella Németh 2016.02.28. 12:08:50

Káosz van az ország egész területén. A mai vezetés mellett ne tanulj,ne legyél beteg,robotolj éhbérért,ha nincs munkád megalázott és kiszolgáltatott vagy! Nyugdíjas vagy? Már nincs szükség rád!!!! Jogaink és kötelességeink vannak,hát most éljünk vele! Jogunk van elzavarni(leváltani) a jelenlegi kormányt.Kötelességünk megvédeni országunk polgárainak érdekeit!!!!
süti beállítások módosítása