Egy élhető Komárom-Esztergom megyéért

dr. Konczer Erik blogja

dr. Konczer Erik blogja

Amikor az Észbontók okosabbak a műsorkészítőknél

2017. november 21. - Erik a viking

Sokszor nézem elhűlve az Észbontókat a Viasat 3-on. Olyan, az általános műveltségre vonatkozó kérdésekre nem tudják a választ, amire szinte mindenki azt mondja: „Ilyen nincs” Hogy egyet kiemeljek: „A hány évből áll az évezred” kérdésre az egy évet felelték. A csapatoknak azt kell kitalálniuk, tudják-e a helyes választ az „Észbontók” vagy sem. Viszont múlt hét pénteken (November 17-én) furcsa dolog játszódott le: az Észbontók tudták a jó választ, amit viszont a műsor nem fogadott el.

Az adás ismétlés volt, és a hogyvolt.blog.hu-n is leírták, csak éppen a hibát nem.

„Miért nemzeti ünnep október 6-a?” – teszik fel a kérdést az „észbontó” lányoknak. Akik nem tudják, mi volt október 6-án, október 23-a rémlik nekik, Petőfivel… Majd bemondják: Nem is nemzeti ünnep október 6-a, mert október 23-a a nemzeti ünnep.

Öröm a stúdióban, mert arra tippeltek, hogy nem fogják tudni, és ki is jön a válasz: Október 6-a az aradi vértanúk nemzeti emléknapja.

És itt a bökkenő: ugyanis tényleg nem nemzeti ünnep október 6-a, „csak” nemzeti emléknap. A lányoknak igazuk volt (mindegy, milyen levezetéssel), mégis a műsorkészítők pontatlansága miatt úgy nézett ki a műsorban, mégsem. Szóval „észbontó” itt a műsor hivatalos válasza volt.

eszbontok_1_evad_2_resz.jpg

Egy átlagos feladat

A bejegyzés trackback címe:

https://konczer.blog.hu/api/trackback/id/tr1213345271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása