Egy élhető Komárom-Esztergom megyéért

dr. Konczer Erik blogja

dr. Konczer Erik blogja

Támogasd a határon túli kultúrát – vegyél színházbérletet!

2017. szeptember 27. - Erik a viking

A határon túli magyarság megmaradásának záloga, hogy a határon túl is megmarad a magyar kultúra. Nem véletlenül háborodik fel mindenki, amikor az ukrán nyelvtörvényről hall. Megszűnő kisebbségi nyelvű oktatás, a nem ukrán színházi előadás kötelező feliratozása – olyan lépések, amik a többségi nemzet dominanciáját hirdetik, a szó nacionalista értelmében vett nemzetállamot akarják építeni (hogy tényleg ez van-e benne, kérdéses)

A kisebbséget sokféleképp el lehet nyomni – nem kell ahhoz törvény. De a kisebbség fennmaradását is sokféleképp lehet támogatni. Az összes környező országban.

Nem, nem a románokat vagy a szlovákokat gyalázó facebook kommentekre gondolok. És nem gondolom, hogy stadiont is magyar adóforintokból kell építeni a határon túl (hacsak nem a magyar kultúra része a különleges magyar stadion – de ez viccnek is rossz).

Támogatni a határon túli magyar kultúra fennmaradását kell!


Ha teheted, vásárolj színházjegyet, színházbérletet határon túli magyar színházba! Segíts abban, hogy ezek a társulatok még sokáig megmaradjanak. Sokkal nehezebb dolguk van, mint a fővárosiaknak, hiszen már az is siker, ha egy-egy előadást tízszer eljátszhatnak telt ház előtt.

Nekünk, komáromiaknak (a magyar oldaliaknak is) Szlovákiában van a színház. A Jókai Színházba veszünk bérletet. Már középiskolában is ezt tettük - a hídon átsétálva néztük meg a matinét. Megérte és most is megéri, mert színvonalas előadásokon látjuk a jól kiválasztott darabokat. Nézd meg itt a műsort.

Mozdulj ki, nézd meg a történelmi komáromi városrészt, majd ülj be egy jó előadásra. Nem is nehéz formája a határon túli magyarság támogatásának.

Lehetsz sokféleképp magyar. Így is.

A bejegyzés trackback címe:

https://konczer.blog.hu/api/trackback/id/tr1612903328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása