Egy élhető Komáromért, Komárom-Esztergom megyéért

dr. Konczer Erik blogja

Maslow piramisa és a magyar választás

A Fidesz győzelmének „tudományos” alapja

2018. április 26. - Erik a viking

Sok magyarnak fontos, hogy az Európai Unió tagjai legyünk.

Sok magyar érzi igazságtalannak, hogy szavazhatnak a határon túli magyarok, magyar nyugdíjat kapnak ukránok.

Sok magyar undorodik a korrupciótól, tapasztalja szomorúan Orbán köreinek gazdagodását.

Sok magyar látja reménytelennek, hogy normálisan ellássák a kórházban.

Sok magyar fél attól, hogy gyermeke elhagyja majd az országot, azért is, mert itthon nem kap megfelelő oktatást.

Sok magyar tudja, nem lesz elég a nyugdíja.

Viszont: ennél sokkal több magyart mindez nem érdekli, ha arról van szó, hogy másnap migráns hordák hada lepi el az országot, és erőszakolja meg az asszonyokat, veri meg az embereket, bűnözi végig a Kárpát-medencét.

És amit Maslow motivációs piramisa bemutat, igaznak bizonyult 2018. április 8-án Magyarországon. Amíg egy alacsonyabb szintű szükségletem nincs kielégítve, addig az érdekel, nem pedig egy magasabb szintű szükséglet. Hiába tüntetett velünk valaki a kórházakért, ha mindenhol azt hallotta, hogy Magyarország megszűnik a migránsok miatt már a választás másnapján, ha nem Orbán nyer – leszavaz a Fideszre. Hogy 10 év múlva nincsen nyugdíjam? Hogy szétlopják az országot, ami miatt 5 év múlva bedől a gazdaság? Mindez nem érdekes, ha másnap már nem is élünk…

Amíg az ellenzék túllépett a Biztonsági szükségleteken (hiszen EU és NATO tagok vagyunk, az élet minőségével kellene foglalkozni, nem riogatni), addig a Fidesz nem. És nyertek.

Nem vagyok akkora szakértője a Maslow piramisnak, megpróbáltam a kulcstémákat a megfelelő sorhoz állítani, lehet vele vitatkozni, de azzal nem, hogy a migráns téma hatott a témák közül „leglentebbre”.

maslow.jpg

Hogyan lehet ezellen védekezni?

Kósa Lajos már bejelentette: a migráns téma marad. Tudatosítani kellene, hogy nincs veszély vagy…

  • ugyanannak a szükségleti szintnek bemutatni más veszélyeit: bárkit elvihet egy fekete autó, aki rosszat szól a Fideszre, és a családja nem fogja többet látni
  • lemenni a legalsó szintre, és még primitívebb üzeneteket gyártani, például: betiltja a Fidesz a csak örömszerzésre szolgáló szexet, mert aki nem gyereket akar csinálni, az ne szeretkezzen. Lehetne a jelszó: Szabad szexet!

Beleborzongok, mi vár még erre az országra "hála" Orbánnak.

Kommunistázás és migránsozás a komáromi március 15-i ünnepségen

Soha nem volt még ilyen átpolitizált március 15-i megemlékezés Komáromban.
Ez az az ünnep, amire mi, komáromiak a legbüszkébbek vagyunk. Ezért is fáj az, hogy alig esett szó a városról, egy olyan műsort láttunk, amit az országban bárhol elő lehetett volna adni. Ráadásul a megnyitó ünnepi beszéd előadója, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Czunyiné dr. Bertalan Judit meg sem várta magát a megemlékezést: beszéde után angolosan távozott – megsértve ezzel a komáromiak érzéseit.
Mert mi büszkék vagyunk. Nemcsak azért, mert 1848-ban a komáromi polgárok a forradalom mellé álltak, nemcsak azért, mert fontos csatákat vívtak itt. Leginkább azért, mert a várat a világosi fegyverletétel után majdnem két hónapig még tartották, és menlevéllel szabadult minden védő. Ez Komárom történelmének legdicsőbb fejezete.


Nem tudom, ki mit vár egy ilyen megemlékezéstől, de nálam egy komáromi március 15. a következőképp teljes:
- Komárom történelmi múltjára is visszatekintő ünnepi beszéd,
- a forradalmat bemutató, politikától mentes műsor (általában középiskolai diákok előadásában),
- minőségi népzenei és néptánc-bemutató.
Idén, 2018-ban csak a harmadik valósult meg: a Garabonciás Táncegyüttes és Horsa István zenekarának előadása idén is remek volt. A többi?

Czunyiné dr. Bertalan Judit beszédében hemzsegtek az idézetek, amelyek az ország bármely pontján elmondhatók lettek volna. Komáromról annyi szó esett, hogy idézte Kossuth azon mondatait, amelyek megjelentek a Komáromi Értesítőben (is). Hozzátenném: a 2010-es választás évében nem politikus mondta a beszédet.

Ugyanakkor Czunyiné legalább nem migránsozott – de nem is hallotta, ahogyan ezt teszik. (Mint említettem fentebb, amint elmondta, amit "akart", távozott. Lehet, hogy sok helyen mond beszédet így a kampány időszakában ezen a napon, az is lehet, hogy a Békemenetre kellett sietnie. Nem tudom, csak úgy éreztem, viselkedése tiszteletlen.)

Idén nem iskolára bízta a fideszes városvezetés az ünnepi műsor előadását. Nagy kár. Nem hiszem, hogy migránsozott vagy kommunistázott volna bármelyik diák. Szóval mi komáromiak a műsor végén úgy éreztük, hogy most is háború van. Nem azt, hogy milyen remek dolog volt március 15-én kivívni a szabadságot. Hogy kiállt a nép az igazáért. Az üzenet tiszta volt: migráns, Brüsszel!

A népzene és -tánc mellett számomra a műsor fénypontját a Szózat előadása jelentette. Be kell vallanom, ilyen szépen megszólalni Vörösmarty Mihály művét még soha nem hallottam.

Sajnos az érzés, ami bennem maradt, mégis a düh. Úgy érzem, elvették tőlünk március 15-öt.

Amikor az Észbontók okosabbak a műsorkészítőknél

Sokszor nézem elhűlve az Észbontókat a Viasat 3-on. Olyan, az általános műveltségre vonatkozó kérdésekre nem tudják a választ, amire szinte mindenki azt mondja: „Ilyen nincs” Hogy egyet kiemeljek: „A hány évből áll az évezred” kérdésre az egy évet felelték. A csapatoknak azt kell kitalálniuk, tudják-e a helyes választ az „Észbontók” vagy sem. Viszont múlt hét pénteken (November 17-én) furcsa dolog játszódott le: az Észbontók tudták a jó választ, amit viszont a műsor nem fogadott el.

Az adás ismétlés volt, és a hogyvolt.blog.hu-n is leírták, csak éppen a hibát nem.

„Miért nemzeti ünnep október 6-a?” – teszik fel a kérdést az „észbontó” lányoknak. Akik nem tudják, mi volt október 6-án, október 23-a rémlik nekik, Petőfivel… Majd bemondják: Nem is nemzeti ünnep október 6-a, mert október 23-a a nemzeti ünnep.

Öröm a stúdióban, mert arra tippeltek, hogy nem fogják tudni, és ki is jön a válasz: Október 6-a az aradi vértanúk nemzeti emléknapja.

És itt a bökkenő: ugyanis tényleg nem nemzeti ünnep október 6-a, „csak” nemzeti emléknap. A lányoknak igazuk volt (mindegy, milyen levezetéssel), mégis a műsorkészítők pontatlansága miatt úgy nézett ki a műsorban, mégsem. Szóval „észbontó” itt a műsor hivatalos válasza volt.

eszbontok_1_evad_2_resz.jpg

Egy átlagos feladat

Egy ember – egy szavazat, avagy a határon túli magyarok szavazati jogáról másképp

Több megközelítése lehet annak, hogy azok, akik soha nem éltek Magyarországon és kettős állampolgárok, ne szavazhassanak a magyar országgyűlési választáson. A legnépszerűbb érvelés, hogy nem viselik szavazati joguk következményét.

Egy másik aspektust említenék: Minden ember egyenlő. Minden ember ugyanannyira szólhat bele a politikába, a világ dolgaiba, mint bármely más ember társa – erről szól az egyenlő és általános választójog. Ezzel megy szembe, ha bárki két országban is szavazhat.

A mai magyar országgyűlési választáson pártot és egyéni jelöltet választunk, ebből áll össze a szavazatunk, azaz egy „egységnyi” szavazat. Minden ország a saját rendszere alapján dönt arról, hogy mi nála az „egység”. Lehet, hogy mindössze egy helyre kell húzni az ikszet, tisztán listás rendszernél, lehet, hogy akár öt jelöltre is szavazhatok – de ez mind kiad egy „egységnyi” szavazatot.

És ehhez képest jön pluszba a kettős állampolgárok szavazata. Nem csak a határon túli magyaroké, hanem minden kettős állampolgáré. Nem csak a magyar választásán, hanem minden olyan országban, amelyik engedélyezi a kettős állampolgárságot és az ahhoz kapcsolódó szavazati jogot.

A kettős állampolgároknak ugyanis (ha a Magyarországra átszavazókat vesszük figyelembe) kb. 1,3 „egységnyi” szavazata van. Tehát 30%-kal többel szól bele a világ történéseibe, mint mások. Leszavaz egy egységnyit például Ausztriában, és lead egy kb. 30%-nyi szavazatnak megfelelő szavazatot a magyar pártlistára.

És innentől kezdve már nincs egyenlőség, vannak, akik egyenlőbbek az egyenlőknél – akkor is, ha ezt nem maguk akarták így, hanem a nacionalista politika tette őket azzá.

Saját javaslata ellen szavazott a fideszes megyei közgyűlési elnök

avagy amikor beint a megyének és Komáromnak a Fidesz

Politikai döntést hozott a fideszes többség, mikor nem engedte, hogy a kedvenc Majki Népfőiskolai Társaság mellett a komáromi Élettér Egyesület is eredményesen pályázhasson

Október 26-án rendkívüli testületi ülést tartott a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés. A nyilvános rész egyetlen napirendi pontja a Civil Információs Centrum pályázathoz adható megyei hozzájárulás kérdése volt.

Két pályázó volt: a Majki Népfőiskolai Társaság és az Élettér Egyesület. A komáromi székhelyű Élettér Egyesület vezetése a két komáromi illetőségű képviselőt, Turi Bálint fideszes alpolgármestert és engem keresett meg azzal, hogy támogassuk indulásukat.

Mikor megérkeztem a közgyűlésre, örömmel láttam, hogy tárgyalni fogunk az Élettérről is. Egyenesen megnyugodtam, mikor láttam az előterjesztő javaslatát: támogassuk ezt a pályázót is. Az előterjesztő Popovics György, a megyei közgyűlés fideszes elnöke volt. És jött a hideg zuhany: egyetlen megyei fideszes képviselő sem szavazta meg a támogatást!

A fideszes komáromi alpolgármester Turi Bálint sem.

És az előterjesztésben a pályázó támogatását javasló fideszes megyei elnök Popovics György sem.

Tovább

Miért kényszeríti a Fidesz trükközésre Szomódot?

Miért kellett azzal foglalkoznia egy településnek, hogy egyetlen óvodáját átadja az egyháznak? Mert az Orbán-kormány által kreált rendszer erre kényszerít szinte minden önkormányzatot. A szomódiak azonban ellenálltak: kétharmaddal szavazták le az ötletet.

2010-től jelentősen csökkent a helyi önkormányzatok mozgástere. Egyre több feladatot vont el az állam, és még inkább megnyirbálta a településeknek járó forrásokat. Így járt Szomód is. Ha a községben szeretnének önerőből valamit megvalósítani, amire nincsen pályázat (ma már lassan egy wc-felújítást is pályázni kell…), akkor az ma már nem megy könnyen – akkor „trükközni” kell.

A baj az, ha a „trükközésnek” a helyiek esnek áldozatul. Mint most, mikor a Százszorszép Óvodát akarják átadni a Református Egyháznak. A megoldás matematikája egyszerű: az Orbán-kormány által adott normatíva nem elég, az önkormányzat évente 6-8 millió forinttal pótolja ki az óvoda működését. Viszont ezt a többletet a Református Egyház (mint minden más egyház) megkapja az államtól. Ugyanis egy egyházi intézménybe járó gyermek másfélszer annyit ér a kormánynak, mint az államiba járó. Nincs ez így jól – minden gyermek egyenlő kellene, hogy legyen.

Tovább

Támogasd a határon túli kultúrát – vegyél színházbérletet!

A határon túli magyarság megmaradásának záloga, hogy a határon túl is megmarad a magyar kultúra. Nem véletlenül háborodik fel mindenki, amikor az ukrán nyelvtörvényről hall. Megszűnő kisebbségi nyelvű oktatás, a nem ukrán színházi előadás kötelező feliratozása – olyan lépések, amik a többségi nemzet dominanciáját hirdetik, a szó nacionalista értelmében vett nemzetállamot akarják építeni (hogy tényleg ez van-e benne, kérdéses)

A kisebbséget sokféleképp el lehet nyomni – nem kell ahhoz törvény. De a kisebbség fennmaradását is sokféleképp lehet támogatni. Az összes környező országban.

Nem, nem a románokat vagy a szlovákokat gyalázó facebook kommentekre gondolok. És nem gondolom, hogy stadiont is magyar adóforintokból kell építeni a határon túl (hacsak nem a magyar kultúra része a különleges magyar stadion – de ez viccnek is rossz).

Támogatni a határon túli magyar kultúra fennmaradását kell!

Tovább

A Szalajka-völgy elcsúfítása

Közpénz, kiemelt beruházás, megnövekedett költségek… Ismerős kifejezések, ugye? Általában ezek kísérik az Orbán-kormány működését, és ilyenkor kivitelezőként képbe kerül Mészáros Lőrinc valamelyik cége is.

Így van ez most is: osztálykirándulások kedvenc helyszíne, a Szalajka-völgy esik Orbánék mohóságának áldozatául. 6.500 férőhelyes lovasstadiont építenek oda.

Tovább

#antiszentistvan

Mit jelent nekem Szent István öröksége? Merjünk újítani, hogy az ország a legjobb irányba fejlődjön. Sokaknak, és úgy látom, a jelenlegi hatalomnak is inkább azt jelenti: a történelmi Magyarország dicső múltjának megváltoztatás nélküli megőrzését – a hatalom megőrzése érdekében.

Szent István (és leginkább apja, Géza fejedelem) meglátta, hogy a magyarság fennmaradása érdekében szakítani kell az addigi berendezkedéssel. A pogány magyarságra bizalmatlanul tekintettek az európai uralkodók – joggal a 955-ig tartó kalandozások miatt. Ha a változatlan, törzsszövetségen alapuló ország maradunk, biztosan kiűznek minket. Nem volt más választás: európaivá kellett tenni az országot.

Tovább

Kocs és a Tesla

Júliusban Kocson jártam a Kocsitoló fesztiválon. A fesztivál aprópóját adja a „magyar ingó szekér, hintáló szekér”, később „könnyű szekér”, azaz kocsi.

Miközben néztem, hogy a résztvevők a 380 kg súlyú kocsit a település szélétől annak központjáig futva tolják, a szekérre adott frappáns eredetmegjelölés elterjedésén kezdtem gondolkodni. Milyen illusztris társaságba keveredett Kocs, és a kocsi, azzal, hogy minden emberi szállításra alkalmas járművet így hívunk a mai napig?

Tovább

Angolkert, Cseke-tó (Tata): a magányosaknak is

Lehet, hogy még egyedül vagy – mert nem akarsz mással lenni.

Lehet, hogy éppen egyedül vagy – mert aki melletted lehetne, éppen máshol van.

Lehet, hogy már egyedül vagy – mert aki melletted lehetne, már nem lehet veled.

padszek.jpg

Tatán, az Angolkertben sétáltunk a hétvégén. Egyszemélyes, a padokkal teljesen azonos stílusú „székekre” lettünk figyelmesek a Cseke-tavat körbesétálva. Egy padon nincs meg a nyugalom, ha egyedül vagy (leülnek melléd vagy kinéznek). Ezért gondoltak azokra, akik egyedül szeretnék ebben az idilli környezetben eltölteni az idejüket.

Apró, figyelmes gesztus – ilyenből kell sok.

Exrendőrként 2017-ben

„Sohasem csaltam. Most sem akarok”- mondja, mikor elkeseredetten kezdi el történetét.

Nyugdíj helyett (hála Orbánéknak) járadékot kap. Van különbség: a nyugdíj adómentes, a járadék nem az – 15%-os csökkenés a büntetés azért, mert a rendőri pályát választotta. És egy „járadékos” lehetősége a munkaerőpiacon is szűkebb egy nyugdíjasénál.

Tovább

Lőrinc – a magyar Barney Stinson

Kicsit savanyú, de a mienk… Jó, valószínűleg nincs akkora sikere a nőknél és nincsenek olyan szónoki képességei. És ő, ellentétben Barneyval, közpénzből gazdagodik, de sok mindenben hasonlóságot mutat az Így Jártam Anyátokkal főszereplőjével.

  1. Mindkettőjük eszméletlenül sokat keres, valami olyan tevékenységgel, amit nem igazán látunk, de úgy néz ki, nem jár komoly erőfeszítéssel

Barneyról a 9. évadig nem derül ki, pontosan mi a munkája. Csak azt látjuk, sokat keres és igazából nem csinál semmit, mindig mindenre van ideje. Aztán kiderül: Barney feladata aláírni, minden a vállalat vezetése által fontos, de jogilag nem teljesen legális dokumentumot a Góliát Banknál, amit a KÉRLEK szóval kell palástolnia. A kérlek valójában betűszó (PLEASE - Provide Legal Exculpation And Sign Everything, ami magyarul: jogi felmentés adása aláírással).

Lőrinc feladata, hogy minél több mindent szerezzen meg, írjon alá. Ezáltal, ha később úgy alakul, vigye el a balhét. Miközben sokak szerint ezt valaki más érdekében teszi.

Tovább

Indul a Premier League

– és indul hozzá a Fantasy játék is

Amíg Mészáros Lőrinc vagy Habony Árpád valamelyik érdekeltsége nem kap milliárdos megbízást adóforintjainkból, az NB1 helyett be kell érnünk a Premier League-hez kapcsolódó fantasy játékkal.

Chelsea drukkerként és az angol bajnokság rajongójaként örömteli lesz a most péntek, augsztus 11-e: Arsenal-Leicester meccsel indul a bajnokság. Úgyhogy eddigre kész is kell lenni a saját csapatommal, amit a fantasy.premierleague.com oldalon állíthatok össze. Több, mint három millióan már megtették ezt. Egy verzióm már nekem is készen van, de lehet, hogy a rajtig még módosítok rajta:

fantasy_w1.jpg

Tovább

Mert lehet jót is írni a MÁV-ról

Avagy hogyan kezeli a MÁV a jegykiadó automata hibáit

mav-start_flirt.jpgSzeretünk panaszkodni, valahogy ez bennünk van. Pedig észre kell venni a jó dolgokat is, azt is, ha valami jól működik.  A MÁV-ra szokás panaszkodni, van ennek oka is. Egy olyan rendszert működtet, ami sok okból hibásodhat meg, és fontos, hogyan kezelik ezeket a hibákat.

Viszont most egy gyors és korrekt hibakezelésről számolnék be. Hétfő reggel vettem meg havi vonatbérletem a Déli pályaudvarban. Megvettem, de az automata nem adta ki… Hívtam a MÁV Direktet, de közben megnéztem, a bankkártyás vásárlás megtörténtéről nem kaptam SMS-t. Így abban maradtunk a hölggyel, újra telefonálok, ha látom, az összeget levonták.

Tovább

Minden idők legjobb vizes vb-je - már előre

Jó, ha már előre tudjuk... A kormánypárti média már a megnyitótól azt harsogja: ez a legjobb vizes világbajnokság. 

Kívánom, hogy így legyen, de abban is biztosak lehetünk: ha nem így lesz, a belföldi média nagyrészében akkor is így lesz...

 cimlap.jpg

(a 24 óra címlapja július 15-én)

Tovább

Az első véradás – egy gyerekkori rossz emlék leküzdése

Büszke vagyok, mert segíthettem három emberen. Büszke vagyok, mert leküzdöttem egy gyerekkori rossz emléket. Vért adtam.

Mikor kisgyermekként vért vettek tőlünk, mindig egyszerre többen mentünk be a terembe, és egyesével vették a vért. Ahogy néztem, amint másoktól veszik a vért, lettem egyre és egyre falfehérebb. Egyszer-kétszer emiatt úgy elszédültem a vérvétel alatt, hogy le is kellett feküdnöm pihenni (vagy ülöm, ahol csak arra volt lehetőség). Ez a rossz érzés felnőtt koromban is elkísért, mindig azt válaszoltam, hogy „Igen, voltam már rosszul vérvételnél”. Mindig hevesebben ver a szívem, ha bemegyek a laborba.

Most is így volt. A véradás előtti mérésen jóval magasabb vérnyomás és gyorsabb pulzus jelezte: izgulok. Többször fordult meg a fejemben, hogy gond lesz, hiszen most jóval tovább lesz bennem a „Tű”. De nem lett. Nagyon profi segítséget kaptam, gyorsan eltelt az a pár perc. Szédülés nélkül, egészségesen álltam fel. Győztem.

Tovább

Miért mondana le Storck?

Pár év alatt fideszes mentalitású magyart csinált belőle a rendszer

Németországban már lemondott volna. Nálunk is az első, mérkőzés utáni pillanatban erre célzott. Aztán körülnézett...

És meglátta a következmények nélküli országot. Meglátta, hogyan maradnak helyükön olyan emberek, akiknek már régen a színen sem kellene lenniük. Marad a közéletben a feleségverést a kutyájára kenni akaró politikus, az úszó vb költségvetését az egekbe emelő vezetés, a kórházakat leépítő luxusberuházásokra költő kormány, a „ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek” miniszterelnök.

És rájött, hogy miért ne tehetne ő is így. 2018. június 30-ig tart a szerződése, biztos van egy nagy összegű lelépti díj – amit most a szurkolói harag miatt úgyis kifizet neki az MLSZ.

Storckból pár év alatt fideszes mentalitású magyart csinált a rendszer.

A nemzeti konzultáció megoldókulcsa?

Valószínűleg a „Magyarország szerint Brüsszel bekaphatja” stílusú plakátok jöttek volna, csak akkor már túlfeszítette volna az Orbán-maffia a húrt.

Nem értem, hogyan jött ki: „Magyarország erős és büszke európai ország” - pár olyan kérdésből, ami Magyarországot Európától (Brüsszeltől) akarta eltávolítani? Az az 1.7 millió ember, aki kitöltötte, tudta, válaszával ez lesz eredménye? Valószínűleg a „Magyarország szerint Brüsszel bekaphatja” stílusú plakátok jöttek volna, csak akkor már túlfeszítette volna az Orbán-maffia a húrt.

aaa.jpg

Megnéztem az első huszonhat másodperces videót, ami alátámasztani hivatott ezt az előre nem látható fordulatot. A magyarázat kettős:

  • a mennyiség: soha nem látott mennyiségű visszaküldött kérdőív
  • a válaszok kormányzatnak megfelelő iránya: nemet mondunk Brüsszelnek

Nézzük:

A mennyiség:

1,7 millió ember jelenti a kormány számára a példátlan nemzeti összefogást.

A szavazópolgárok kevesebb, mint negyede.

Az október 2-i népszavazás résztvevőinek alig több fele.

Mindezt úgy sikerült produkálni, hogy ellenőrizhetetlen, valós személyek töltötték-e ki interneten a kérdőívet (vagy hogy a szemetesbe kidobott íveket valaki nem fiktív névvel küldte vissza).

A válaszok:

Ezek a kérdések egy kisebbségi komplexussal küszködő kormányzat kérdései, akik el akarják hitetni, hogy elértek valamit - és ezt el akarják venni „valakik”.

A 6 kérdésben megjelenik az összes aktuális ellenség: a civil szervezeteken keresztül Soros, a migránsok és Brüsszel. Aki őket elutasítja az erős, büszke és európai? Nem kellett volna kérdezni a nemzeti értékeinkről, a kultúránkról, az oktatásunkról, hogy tényleg állíthassuk ezt?

A megoldás fonáksága:

Véleményem megegyezik Vágó Gáboréval:

A falu bikája nem ordibál a kocsmában, hogy “Én vagyok itt a legerősebb!”. Azért nem, mert tudja, hogy mindenki tudja róla, hogy ő a legerősebb. Az ordibálja csak ezt részegen, aki gyenge, de ő is csak akkor, ha nincs éppen bent a kocsmában a falu bikája. https://falramentaparlament.atlatszo.hu/2017/06/07/csak-a-gyenge-es-kishitu-hirdeti-magarol-hogy-eros-es-buszke/

Ezek a plakátok most nem a szavazóknak szólnak – ezek a plakátok most Brüsszelnek szólnak: ne állítsátok le a pénzcsapot. Kicsit olyan ez, mint mikor magyarul írták ki: Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját. Az sem a magyarul nem tudó „migránsoknak” szólt – hanem a „megvédendőknek”.

Kár, hogy nálunk itt Komáromban egy ilyen plakáttal rögtön a határ után a felvidéki magyaroknak üzentek… Európa is megtanulta már az orbáni mondást: Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit teszek. Ez a plakátkampány is hazugság: gyengülünk és távolodunk.

Miért ér kevesebbet egy Komárom-Esztergom megyei egészsége? - A Selye János kórház leépítése

Öt éve építette le Orbán a kórházunkat

Országos átlagban 10 ezer lakosra 43 aktív kórházi ágy jut, Komárom-Esztergom megyében ez csak 35. Több mint 200 aktív ágy hiányzik az átlagos szintű ellátáshoz! Az elmaradás minden ellátási formában megvan.

eu.jpg

Közel 80 ágy a komáromi Selye János kórház leépítése miatt hiányzik! Nekem még most is hiányzik! Ezért is tüntettünk érte öt éve több százan. Már öt éve – 2012. március 23-án. 85 ezer embernek lett rosszabb az egészségügyi ellátása az Orbán-kormány akaratának behajló, a leépítést „kistérségi mintaprojektnek” beállító fideszes városvezetés miatt. Korábban Zatykó János megmentette a kórházat, dr. Molnár Attilának azonban csak ellenzékben volt fontos a kórház igazi kórházként történő megmaradása.  Elhangzott, hogy lakosonként 4.000 forintból a kórház megmenthető lett volna. A választási programját Párbeszéd címmel megjelentető polgármester, dr. Molnár Attila azonban erről nem kérdezte ki a lakosok véleményét.

A Demokratikus Koalíció sokat foglalkozott a kórház helyzetével. Nem sikerült megmentenünk. Mert kórháznak hívják, de nem felel meg a klasszikus kórház meghatározásának. 2012-ben írtuk (Itt olvashatják a teljes összefoglalót):

„A funkcióváltást követően megszűntetésre kerülnek - a jelenlegi 124 ( jelenleg 109aktív ágy)  ágyból - a szülészet-nőgyógyászat, a gyermekosztály, a sebészet, a belgyógyászat aktív ágyai, helyette lesz egy reumatológiai osztály, ami jelenleg nincs, belgyógyászati rehabilitációs, és krónikus belgyógyászati osztály valamint egynapos sebészet., összesen 20 aktív ággyal. A mai szabályozás szerint kórháznak az az intézmény minősül, ahol min. 80 aktív ágy van.

Akkor így nyilatkoztam:

A 2012-ben leírtak, elmondottak most is érvényesek:

Miért büntetik Komáromot?

Mit ér egy ember élete? – tette fel a kérdést 2007-ben a Híres Komárom című fideszközeli újság. 2007-ben a város egyként állt ki a kórház megmaradása mellett.

Mit ér a város élete, a térség élete? – tehetjük fel a kérdést most, hiszen úgy versenyezni Ipari Parkos befektetőkért Tatabányával és Győrrel, hogy minden komoly egészségügyi ellátás megszűnik nálunk – szinte reménytelen.

Miért érezzük büntetésnek mindazt, ami történik?

Az országos statisztikát látva ezt még egy kérdéssel egészíthetjük ki: Miért ér kevesebbet egy Komárom-Esztergom megyei egészsége?

Az egész országban katasztrofális az egészségügy helyzete, a megyéből pedig hiányzik egy igazi aktív kórház – térségünk korábbi kórháza!

Mindezért a Demokratikus Koalíció választókerületi szervezete aláírásgyűjtésbe kezd, aminek célja, hogy az aktív ágyak számának növelésével a Komáromban és környéken élők ellátása nagyobb mértékben helyben valósuljon meg.

 

Amikor rájössz, hogy hazaáruló vagy.

Nem magadról gondolod, mások szemében válsz azzá. Üdv a klubban!

A képlet egyszerű: csak tegyél valamit, ami nem tetszik a Fidesznek, és máris a klubban vagy. Most éppen az Olimpia. Aláírtad, megosztottad, lájkoltad? Hazaáruló vagy! Tönkretettél egy álmot (ami tényleg csak álom volt, de már elköltöttünk rá 35 milliárdot), leromboltál egy nemzeti ügyet (ami persze most már csak Budapest ügye), miattad nem Magyarországról fog szólni 2024 (meg az utána következő évek egy csődbe jutott országról).

Most megérted, hogy akik már régóta állják a sarat (a sokat gyalázott demokratikus ellenzéki pártok), mit élnek át évek óta. Most megérted, hogy ők is valószínűleg ugyanazért lettek a hatalom szemében hazaárulókká, amiért te is: máshogyan, az országért felelősséget érző módon gondolkodtál, és kiálltál a véleményed mellett.

Maradj aktív! Ne tántorítson el az, hogy megpróbálják szétszedni, hitelteleníteni azt a pártot, mozgalmat, ami kiáll egy fontos ügyért. Tartsd nyitva a szemed, légy bátor! A Fidesz érdeke, hogy minél több ember legyen közönyös – ne tartozz közéjük! Már félnek tőled, tőletek, tőlünk. Támadni fognak.

Te akadályoztad meg, hogy olimpia legyen itt. Te vagy az, aki miatt egy álommal kevesebb. Sokan fogják ezt a szemedre vetni. A legmocskosabb az lenne, ha most sportolókkal mondatnák el, hogy mennyire sajnálják, hogy nem lesz olimpia. Kitelik tőlük? Nem te fogsz szerepelni a tévében, hogy elmondhasd, mennyire jó ez az országnak. Azok fognak szerepelni, akik elmondják, gonosz vagy!

Bátorság!

olimpia2.jpg

Putyin megtanítja, hogy szeress!

Orosz-magyar hímsovinizmus

A Putyin-ellenes Pussy Riot ("Puncilázadás") énekli ezt Oroszországban. Feminista kiáltványaik a nemek egyenlőségéről és a demokráciáról szólnak. 

Ez a mozgalom szúrja az orosz diktátor szemét. Szúrja az isztambuli egyezmény is. Az az Európa Tanács által megalkotott egyezmény, ami a nők elleni és a családon belüli erőszak megfékezéséről szól. 

Talán ez lehet az oka, hogy nem lehetett tárgyalni Putyin látogatása előtt egy nappal az Igazságügyi Bizottságban az isztambuli egyezmény tárgyalásának megkezdéséről? 

Putyin és Orbán hímsoviniszta. Ez áthatja a közéletet is. 

Varga István (Fidesz) véleménye szerint a nők tehetnek a helyzetükről: "Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak".

Balogh "Vakkomondor" József kutyájukra kent mindent, mondván: élettársa akkor sérülhetett meg, amikor átesett az állaton. Az ügyészség szerint azonban "ittas állapotban, minden előzmény nélkül ütlegelni kezdte az élettársát". Balogh József először négy-öt alkalommal - "a közepest meghaladó erővel" -, ököllel a sértett arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. (nepszava.hu)

De Orbán sem maradhat ki a sorból: a feleség nem halványíthatja el a férj elsőbbségét! "Orbán Viktor még a feleségének sem hagyja, hogy legyőzze. Ha együtt futnak, Viktor végig úgy tesz, mintha megfulladna, aztán a végén sprintelni kezd, és lehagyja Lévai Anikót. A miniszterelnök már felnőtt fejjel tanult meg síelni, és amikor egy síversenyen felesége futott be elsőnek, és ő csak második lett, mire az eredményhirdetés követekezett, elintézte, hogy külön férfi és női kategória legyen." (hvg.hu)

Egy g-vel kezdődő szó jut eszembe. Nem az. EZ GÁZ!

 

Budapest – olimpia - Kaszparov

„Az Orbán-rezsimet mindig is egy dolog érdekelte, és ez érdekli ma is: a pénz. Közelebbről: az, hogyan lehet a bevételeket közvetlenül Orbán szövetségeseinek bankszámláira irányítani… Tökéletes lehetőség kínálkozott arra, hogy az államkasszából és az állami tulajdonú bankokból több tízmilliárd dollárt lehessen magánkezekbe átjuttatni. Az infrastruktúrától a létesítményekig, a hotelektől a vendéglátásig mindent a kormány által gondosan kiválogatott cégek üzemeltettek, így nem meglepő, hogy Orbán legközelebbi cimborái közül sokan már a legelején felbukkantak Budapesten, hogy részt vegyenek az aranylázban. A költségek az eredetileg ígért 12 milliárd dollárról (pedig már ez is rekordnak számított) a becslések szerint 50 milliárd dollárra szöktek, így Budapest még a fényűző pekingi nyári játékoknál is drágább lett. Az Economist szerint Orbán régi gázszerelő cimborája, Mészáros Lőrinc egyedül 7,4 milliárd dollárt keresett a szerződéseken…

A játékok megrendezése Budapesten még akkor is kétes vállalkozás lett volna, ha Orbán, a mondabeli Kubla kánhoz hasonlóan, mesés Xanaduvá változtatja a Budapestet. De Magyarország nem az infrastrukturális fejlesztések, hanem a korrupció virágkorát élte, így a pénz nagy része el sem jutott Budapestre. Az építkezések vállalhatatlan minőségben készültek és a nagyszabású, merész tervek jelentős részét eleve úgy alkották meg, hogy a tervezett létesítmények csak a játékok után készüljenek majd el – vagyis sohanapján.”

Közeleg a tél címmel írt könyvet a Putyin rezsimről Kaszparov. A könyv bemutatja a példát, amit Orbán Viktor követ, így itt a Szocsiról szóló fél oldal „magyarítása” is megállja a helyét. Putyin helyett Orbán, Szocsi helyett Budapest, Putyin régi dzsúdós cimborája, Arkagyij Rotenberg helyett Mészáros Lőrinc. És kész is az a cikk, ami majd megszülethet a 2024-es olimpia után.

Magyarország nem tudja megrendezni az olimpiát úgy, hogy az méltó legyen az országhoz, hogy az ne vigye csődbe az országot – csak úgy, hogy Orbán és haverjai megszedjék magukat.

Olimpia Budapesten? ÍGY NEM!

olimpia.jpg

Október 2. – Az Új remény

Írtam egy blogbejegyzést (4 millió NEM, és elhagyom az országot) – elkeseredésemben. Nem várt hatása lett: voltak megerősítő kommentek, voltak, akik érdemileg szóltak hozzá. De a többségből a nyers agresszió, a gyűlölet sugárzott. Pedig nem csaltam el közpénzt, nem gyaláztam meg nemzeti jelképeket, nem tettem tönkre az oktatást, az egészségügyet. Csak leírtam a véleményemet…

Sokan privát üzenetben írtak biztató szavakat (vajon miért?). Volt, aki lámpavasra szeretett volna húzni, és amikor nem válaszoltam a felvetésére, kaptam egy sértett üzenetet, hogy miért nem válaszolok. Van, aki úgy érzi, fontos naponta küldeni valami negatív üzenetet. Az emberek azt szeretnék, ha foglalkoznának velük. Bármi áron.

Sokan írtátok, hogy nem szabad feladni, küzdeni kell azért, hogy egy európai országot teremtsünk. Köszönöm a hozzászólásaitokat, megerősítettek a hazaszeretetben. Szeretem Magyarországot, ha nem szeretném, már rég nem lennék itt, és nem küzdenék.

Érdekes, hogy az egyik kommentelő szerint az Erő sötét oldalán állok. Furcsa gondolat, hiszen az Erő sötét oldalából keletkező Birodalmat a gyűlölet és a félelem tartja össze. A fiatalember kedvéért nézzük meg a Csillagok háborúja-sorozat segítségével, mi történt október 2-án.

Magyarországon van egy olyan csoport, akik nem tolerálnak semmilyen eltérő véleményt. Ők terjesztik a gyűlöletet. Azt, hogy hányan vannak, nem tudhatjuk. Azt tudhatjuk, hogy mindannyian NEM-mel szavaztak, de nem csak ők szavaztak NEM-mel.

Azt láthatjuk, hogy a gyűlölettel teli emberek kb. milliós táborát erősítette további több mint kétmillió félelmekkel teli NEM-mel szavazó, akikre hatott a másfél éves gyűlöletkeltés.

Viszont az eredmény azt mutatja: van remény! Az álnépszavazás Halálcsillaga megsemmisült. Habár Orbán kormányzásával ma Magyarországon továbbra is az Erő sötét oldala van hatalmon, a reményt az adja, hogy nem sikerült gyűlöletre bírnia és megfélemlítenie az ország többségét.

Az eredmény láttán nem kell külföldre menni (elbújni, mint Obi-van Kenobi tette a Csillagok háborújában, a gyűlöletből épülő Birodalom láttán). Dolgozni kell.

A NEM-mel szavazók táborának csökkentéséhez és Orbán megbuktatásához a félelemmel teli embereknek el kell magyarázni, hogy a gyűlölet helyett van más megoldás is. Ezek az emberek saját és gyermekeik létét érzik veszélyben. Hogy joggal vagy alaptalanul, azon lehetne (és kell) vitatkozni. De meg kell érteniük, hogy az európai szintű közös cselekvés a megoldás, nem a folytonos ellenségkeresés, „Brüsszelezés”. (Apropó, „Mit üzenünk Brüsszelnek?” „Húzzanak a francba!” „Hol van Brüsszel?” „Mit tudom én!”)

Azt kell meglátnunk, hogy ha odafordulunk egymáshoz, és foglalkozunk egymással, akkor nem győzhet a gyűlölet.

A feladat nagyon nehéz. Főleg annak fényében, hogy október 8-án a Népszabadság elleni akcióval elkezdődött a Birodalom Visszavág: cél immár az ellenzék teljes megsemmisítése.