Egy élhető Komárom-Esztergom megyéért

dr. Konczer Erik blogja

dr. Konczer Erik blogja

Lőrinc – a magyar Barney Stinson

2017. augusztus 11. - Erik a viking

Kicsit savanyú, de a mienk… Jó, valószínűleg nincs akkora sikere a nőknél és nincsenek olyan szónoki képességei. És ő, ellentétben Barneyval, közpénzből gazdagodik, de sok mindenben hasonlóságot mutat az Így Jártam Anyátokkal főszereplőjével.

  1. Mindkettőjük eszméletlenül sokat keres, valami olyan tevékenységgel, amit nem igazán látunk, de úgy néz ki, nem jár komoly erőfeszítéssel

Barneyról a 9. évadig nem derül ki, pontosan mi a munkája. Csak azt látjuk, sokat keres és igazából nem csinál semmit, mindig mindenre van ideje. Aztán kiderül: Barney feladata aláírni, minden a vállalat vezetése által fontos, de jogilag nem teljesen legális dokumentumot a Góliát Banknál, amit a KÉRLEK szóval kell palástolnia. A kérlek valójában betűszó (PLEASE - Provide Legal Exculpation And Sign Everything, ami magyarul: jogi felmentés adása aláírással).

Lőrinc feladata, hogy minél több mindent szerezzen meg, írjon alá. Ezáltal, ha később úgy alakul, vigye el a balhét. Miközben sokak szerint ezt valaki más érdekében teszi.

  1. Öltözz ki!

Barney 23 éves korában még ártatlan, idealista ember volt, és párjával, Shannonnal azt tervezték, hogy csatlakoznak a békehadtesthez. Azonban indulás előtt Shannon elhagyja őt egy öltönyös nőcsábász miatt. Így Barney is vált, sikeres akar lenni ezért kiöltözik és új, jólfizető munkát keres.

Lőrinc sem volt mindig polgármester és milliárdos. Valószínüleg ő is arra gondolt, hogy leéli életét szerelőként. Aztán egyszer csak jött a lehetőség a meggazdagodásra, és ő nem mondott nemet.barneylorinc.jpg

  1. Mindketten szeretik a luxust

Barneynak komoly öltönygyűjteménye van, szórja a pénzt nőkre, bulikra.

Lőrincnek ezen szokásait nem ismerjük, azt viszont tudjuk, hogy szereti a yachtokat.

  1. „Fergeteges”

Fergeteges - A szó, amit Barney használ mindenkor, amikor vele valami jó történik (eredetileg Legendary).

Fergeteges – ahogy Lőrinc kápráztat el minket, mikor egy újságíró rákérdez újabb vagyoni gyarapodására: „Hát lehet, hogy okosabb vagyok Zuckerbergnél, nem gondolja?”

+1: A nagy kérdés: hasonlítanak-e abban, hogyan lépnek ki ebből az örökre nem tartható rendszerből? „Munkájukból” a börtönbe mennek vagy szabadon folytatják életüket?

Barney okos volt: eljátszotta munkahelyén a szerepét, meg is bíztak benne főnökei. Majd a megfelelő időben besétált az FBI-hoz, és borított mindent. Vitték a Góliát Bank vezetőségét, ő pedig tisztán távozott.

Lőrinc játssza a szerepét, megbíznak benne. Okos lesz, és a megfelelő időben borít mindent vagy elviszi a balhét?

 

(Forrás:Mészáros Lőrinc fotó - origo.hu, tartalom: https://hu.wikipedia.org/wiki/Barney_Stinson)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konczer.blog.hu/api/trackback/id/tr3812739638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása