Egy élhető Komárom-Esztergom megyéért

dr. Konczer Erik blogja

dr. Konczer Erik blogja

A nemzeti konzultáció megoldókulcsa?

Valószínűleg a „Magyarország szerint Brüsszel bekaphatja” stílusú plakátok jöttek volna, csak akkor már túlfeszítette volna az Orbán-maffia a húrt.

2017. június 09. - Erik a viking

Nem értem, hogyan jött ki: „Magyarország erős és büszke európai ország” - pár olyan kérdésből, ami Magyarországot Európától (Brüsszeltől) akarta eltávolítani? Az az 1.7 millió ember, aki kitöltötte, tudta, válaszával ez lesz eredménye? Valószínűleg a „Magyarország szerint Brüsszel bekaphatja” stílusú plakátok jöttek volna, csak akkor már túlfeszítette volna az Orbán-maffia a húrt.

aaa.jpg

Megnéztem az első huszonhat másodperces videót, ami alátámasztani hivatott ezt az előre nem látható fordulatot. A magyarázat kettős:

  • a mennyiség: soha nem látott mennyiségű visszaküldött kérdőív
  • a válaszok kormányzatnak megfelelő iránya: nemet mondunk Brüsszelnek

Nézzük:

A mennyiség:

1,7 millió ember jelenti a kormány számára a példátlan nemzeti összefogást.

A szavazópolgárok kevesebb, mint negyede.

Az október 2-i népszavazás résztvevőinek alig több fele.

Mindezt úgy sikerült produkálni, hogy ellenőrizhetetlen, valós személyek töltötték-e ki interneten a kérdőívet (vagy hogy a szemetesbe kidobott íveket valaki nem fiktív névvel küldte vissza).

A válaszok:

Ezek a kérdések egy kisebbségi komplexussal küszködő kormányzat kérdései, akik el akarják hitetni, hogy elértek valamit - és ezt el akarják venni „valakik”.

A 6 kérdésben megjelenik az összes aktuális ellenség: a civil szervezeteken keresztül Soros, a migránsok és Brüsszel. Aki őket elutasítja az erős, büszke és európai? Nem kellett volna kérdezni a nemzeti értékeinkről, a kultúránkról, az oktatásunkról, hogy tényleg állíthassuk ezt?

A megoldás fonáksága:

Véleményem megegyezik Vágó Gáboréval:

A falu bikája nem ordibál a kocsmában, hogy “Én vagyok itt a legerősebb!”. Azért nem, mert tudja, hogy mindenki tudja róla, hogy ő a legerősebb. Az ordibálja csak ezt részegen, aki gyenge, de ő is csak akkor, ha nincs éppen bent a kocsmában a falu bikája. https://falramentaparlament.atlatszo.hu/2017/06/07/csak-a-gyenge-es-kishitu-hirdeti-magarol-hogy-eros-es-buszke/

Ezek a plakátok most nem a szavazóknak szólnak – ezek a plakátok most Brüsszelnek szólnak: ne állítsátok le a pénzcsapot. Kicsit olyan ez, mint mikor magyarul írták ki: Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját. Az sem a magyarul nem tudó „migránsoknak” szólt – hanem a „megvédendőknek”.

Kár, hogy nálunk itt Komáromban egy ilyen plakáttal rögtön a határ után a felvidéki magyaroknak üzentek… Európa is megtanulta már az orbáni mondást: Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit teszek. Ez a plakátkampány is hazugság: gyengülünk és távolodunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://konczer.blog.hu/api/trackback/id/tr10012581599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása