Egy élhető Komárom-Esztergom megyéért

dr. Konczer Erik blogja

dr. Konczer Erik blogja

Miért ér kevesebbet egy Komárom-Esztergom megyei egészsége? - A Selye János kórház leépítése

Öt éve építette le Orbán a kórházunkat

2017. február 23. - Erik a viking

Országos átlagban 10 ezer lakosra 43 aktív kórházi ágy jut, Komárom-Esztergom megyében ez csak 35. Több mint 200 aktív ágy hiányzik az átlagos szintű ellátáshoz! Az elmaradás minden ellátási formában megvan.

eu.jpg

Közel 80 ágy a komáromi Selye János kórház leépítése miatt hiányzik! Nekem még most is hiányzik! Ezért is tüntettünk érte öt éve több százan. Már öt éve – 2012. március 23-án. 85 ezer embernek lett rosszabb az egészségügyi ellátása az Orbán-kormány akaratának behajló, a leépítést „kistérségi mintaprojektnek” beállító fideszes városvezetés miatt. Korábban Zatykó János megmentette a kórházat, dr. Molnár Attilának azonban csak ellenzékben volt fontos a kórház igazi kórházként történő megmaradása.  Elhangzott, hogy lakosonként 4.000 forintból a kórház megmenthető lett volna. A választási programját Párbeszéd címmel megjelentető polgármester, dr. Molnár Attila azonban erről nem kérdezte ki a lakosok véleményét.

A Demokratikus Koalíció sokat foglalkozott a kórház helyzetével. Nem sikerült megmentenünk. Mert kórháznak hívják, de nem felel meg a klasszikus kórház meghatározásának. 2012-ben írtuk (Itt olvashatják a teljes összefoglalót):

„A funkcióváltást követően megszűntetésre kerülnek - a jelenlegi 124 ( jelenleg 109aktív ágy)  ágyból - a szülészet-nőgyógyászat, a gyermekosztály, a sebészet, a belgyógyászat aktív ágyai, helyette lesz egy reumatológiai osztály, ami jelenleg nincs, belgyógyászati rehabilitációs, és krónikus belgyógyászati osztály valamint egynapos sebészet., összesen 20 aktív ággyal. A mai szabályozás szerint kórháznak az az intézmény minősül, ahol min. 80 aktív ágy van.

Akkor így nyilatkoztam:

A 2012-ben leírtak, elmondottak most is érvényesek:

Miért büntetik Komáromot?

Mit ér egy ember élete? – tette fel a kérdést 2007-ben a Híres Komárom című fideszközeli újság. 2007-ben a város egyként állt ki a kórház megmaradása mellett.

Mit ér a város élete, a térség élete? – tehetjük fel a kérdést most, hiszen úgy versenyezni Ipari Parkos befektetőkért Tatabányával és Győrrel, hogy minden komoly egészségügyi ellátás megszűnik nálunk – szinte reménytelen.

Miért érezzük büntetésnek mindazt, ami történik?

Az országos statisztikát látva ezt még egy kérdéssel egészíthetjük ki: Miért ér kevesebbet egy Komárom-Esztergom megyei egészsége?

Az egész országban katasztrofális az egészségügy helyzete, a megyéből pedig hiányzik egy igazi aktív kórház – térségünk korábbi kórháza!

Mindezért a Demokratikus Koalíció választókerületi szervezete aláírásgyűjtésbe kezd, aminek célja, hogy az aktív ágyak számának növelésével a Komáromban és környéken élők ellátása nagyobb mértékben helyben valósuljon meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konczer.blog.hu/api/trackback/id/tr2212286273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása