Egy élhető Komárom-Esztergom megyéért

dr. Konczer Erik blogja

dr. Konczer Erik blogja

Október 2. – Az Új remény

2016. október 11. - Erik a viking

Írtam egy blogbejegyzést (4 millió NEM, és elhagyom az országot) – elkeseredésemben. Nem várt hatása lett: voltak megerősítő kommentek, voltak, akik érdemileg szóltak hozzá. De a többségből a nyers agresszió, a gyűlölet sugárzott. Pedig nem csaltam el közpénzt, nem gyaláztam meg nemzeti jelképeket, nem tettem tönkre az oktatást, az egészségügyet. Csak leírtam a véleményemet…

Sokan privát üzenetben írtak biztató szavakat (vajon miért?). Volt, aki lámpavasra szeretett volna húzni, és amikor nem válaszoltam a felvetésére, kaptam egy sértett üzenetet, hogy miért nem válaszolok. Van, aki úgy érzi, fontos naponta küldeni valami negatív üzenetet. Az emberek azt szeretnék, ha foglalkoznának velük. Bármi áron.

Sokan írtátok, hogy nem szabad feladni, küzdeni kell azért, hogy egy európai országot teremtsünk. Köszönöm a hozzászólásaitokat, megerősítettek a hazaszeretetben. Szeretem Magyarországot, ha nem szeretném, már rég nem lennék itt, és nem küzdenék.

Érdekes, hogy az egyik kommentelő szerint az Erő sötét oldalán állok. Furcsa gondolat, hiszen az Erő sötét oldalából keletkező Birodalmat a gyűlölet és a félelem tartja össze. A fiatalember kedvéért nézzük meg a Csillagok háborúja-sorozat segítségével, mi történt október 2-án.

Magyarországon van egy olyan csoport, akik nem tolerálnak semmilyen eltérő véleményt. Ők terjesztik a gyűlöletet. Azt, hogy hányan vannak, nem tudhatjuk. Azt tudhatjuk, hogy mindannyian NEM-mel szavaztak, de nem csak ők szavaztak NEM-mel.

Azt láthatjuk, hogy a gyűlölettel teli emberek kb. milliós táborát erősítette további több mint kétmillió félelmekkel teli NEM-mel szavazó, akikre hatott a másfél éves gyűlöletkeltés.

Viszont az eredmény azt mutatja: van remény! Az álnépszavazás Halálcsillaga megsemmisült. Habár Orbán kormányzásával ma Magyarországon továbbra is az Erő sötét oldala van hatalmon, a reményt az adja, hogy nem sikerült gyűlöletre bírnia és megfélemlítenie az ország többségét.

Az eredmény láttán nem kell külföldre menni (elbújni, mint Obi-van Kenobi tette a Csillagok háborújában, a gyűlöletből épülő Birodalom láttán). Dolgozni kell.

A NEM-mel szavazók táborának csökkentéséhez és Orbán megbuktatásához a félelemmel teli embereknek el kell magyarázni, hogy a gyűlölet helyett van más megoldás is. Ezek az emberek saját és gyermekeik létét érzik veszélyben. Hogy joggal vagy alaptalanul, azon lehetne (és kell) vitatkozni. De meg kell érteniük, hogy az európai szintű közös cselekvés a megoldás, nem a folytonos ellenségkeresés, „Brüsszelezés”. (Apropó, „Mit üzenünk Brüsszelnek?” „Húzzanak a francba!” „Hol van Brüsszel?” „Mit tudom én!”)

Azt kell meglátnunk, hogy ha odafordulunk egymáshoz, és foglalkozunk egymással, akkor nem győzhet a gyűlölet.

A feladat nagyon nehéz. Főleg annak fényében, hogy október 8-án a Népszabadság elleni akcióval elkezdődött a Birodalom Visszavág: cél immár az ellenzék teljes megsemmisítése.

A bejegyzés trackback címe:

https://konczer.blog.hu/api/trackback/id/tr9311790055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása